Fele sem tréfa

Helló Mindenkinek,

Annyi írnivalóm van, de legalább annyira kevés időm…

Folyton csak áradozom nektek, hogy milyen szuper ez a tengerpart az igazsághoz pedig az is hozzátartozik, hogy még soha, SOHA nem volt részem ilyen tartósan ilyen hatalmas szélben meg viharos széllökésekben.

Szombat éjjel, egyre azon gondolkodtam, hogy mennyire cudar élet lehetett ez a tengeri hajózás régen, küzdeni éjjel  az elemekkel (mert rendszerint sötétedéssel jön a vihar). Minduntalan a fülembe csengett a Verne regényekből meg kalandos olvasmányaimból ahogy éjjel hullámsírba nyeli a hajót a vihar.

Ha nem lettem volna ennyire papírkutya amilyen vagyok – mert valljuk meg igazi panelgyereknek érzem néha magam itt a sok öreg tengeri rozmár között – akkor bizony nekiveselkedtem volna az útnak éjnek évadján és kiküzdöttem volna magam a partig, hogy lássam, mire is képes ilyenkor ez a szél.

Még sosem láttam ilyet, de úgy esett az eső mint ahogyan a tenger hullámzik, hallottam, hogy szakad a megszokott módon – mondhatnám ahogy a magyar eső is zuhog amikor olyan kedve van – és akkor jött a hatalmas széllökés és bammm, neki az ablakoknak szinte egyben a víznyalábot.

Hallottam már azt a kifejezést, hogy vizszintesen esik az eső, de emberek, szerintem itt ez visszafele is ‘esik’ néha ahogy a szél táncoltatja.

Fele sem tréfa ennek a tengerparti életnek :-D

Míg a szigetre nem költöztem, a tengerpart csak szikrazó napsütés, pálmafák, napágyak, koktél, la bamba …

Itt azért már régebben is  égnek állt a hajam a képeken, de azt nem gondoltam, hogy a tél ennyire viharos tud lenni. Nem tudom mikor szokok hozza, hogy hangosan süvít a szél egyfolytában és folyamatosak a széllökések egész éjjel.

Ígérem, összekapom magam egyszer és kimegyek fotózni, tutti nagyon izgi lesz. Addigis itt egy kép a netről:

 

uk storm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>